Dier – Portret

In opdracht maak ik beelden, gevelstenen, reliëfs, tekeningen in steen en penningen voor bijvoorbeeld een herdenking, prijs of schenking.
Maar vaker nog maak ik gewoon waar ik zin in heb, wat mij ontroerd, waar ik blij van wordt! Zo ben ik een nieuwe serie gestart. “Mijn Dierbare Dieren”

Mijn Dierbare Dieren

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Gijs, Mijn Dierbare Dieren I
Het eerste beeld wat ik voor deze serie maakte is van een portret van een kat uit mijn jeugd. Rode kater Gijs, gevonden door mijn zus als kleine kitten in een bos in Lelystad. Een ongelooflijke lieve dondersteen.

Fatou, Mijn Dierbare Dieren II
Ik loop graag door de dierentuin van Berlijn. En raak ontroerd door Fatou, de oudste Gorilla van de wereld. Fatou is kort geleden 63 geworden.
Wat mensen met dieren doen wil ik vaak niet weten. Dat Fatou nu liefdevol verzorgd wordt is zeker.
De mensapen in Artis waren de reden dat ik iets meer dan 30 jaar geleden dieren als model ging gebruiken. Nu is die reden ook de urgentie geworden om te laten zien hoe bijzonder dieren zijn. En dat we ons daar bewust van moeten worden. Voor onszelf, voor de dieren en voor de natuur.


Opdrachten

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Grutto

De grutto is in 2015 gekozen tot Nationale vogel. Vogelbescherming Nederland, Vroege Vogels en het Nederlandse publiek hebben hiervoor gekozen. Dit is niet de reden dat ik de opdracht kreeg een grutto te maken. Deze prachtige vogel (wordt gelukkig nog regelmatig door de opdrachtgevers gezien) is een boegbeeld in hun tuin geworden.
Het beeld is in een oplage van 8 stuks vervaardigd en kan naar wens op houten of stenen sokkel geplaatst worden.


Aalscholver

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

In opdracht van De VVM, vereniging van Milieuprofessionals maakte ik een penning van een Aalscholvers in het riet.
Tijdens de Nationale Milieudag 2017 georganiseerd door de VVM, werd de Rachel Carson penning uitgereikt aan Rudi Rabbinge.

Pelikaan

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Pelikaan , brons, 40x18x41cm op oude strandpaal
Het beeld is gemaakt in een oplage van 8 stuks en nog te koop.

In opdracht van Sanquin Zaandam maakte ik een beeld van een Pelikaan.
Het beeldmerk van Sanquin is een pelikaan met een druppel bloed in de borst. Het beeld verwijst naar de legende van de pelikaan. De pelikaan is al sinds de Middeleeuwen het symbool van altruïsme en barmhartigheid.
Volgens de legende pikte de pelikaan haar borst open om haar hongerende jongen met haar eigen bloed te voeden. De pelikaan staat voor Sanquin ook symbool voor de onbaatzuchtige bloeddonaties van de Nederlandse donors.


Overige opdrachten

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Portret van een (huis)dier

Omdat de opdrachten die ik krijg nogal uiteenlopend van aard zijn kan ik pas een prijsopgave doen als die opdracht nader gespecificeerd is. Moeten er bronsgietkosten gerekend worden? Is het bedoeld als unicum of mag en kan er een oplage gemaakt worden? Welk materiaal gaat er gebruikt worden? Ik kan wel een prijsindicatie geven aan de hand van bovenstaande beelden.

Pelikaan Brons; € 5000 bij een oplage van 8, excl. sokkel
Grutto Brons; € 4500 bij een oplage van 8, excl. sokkel
Aalscholver penning brons; € 1000 ontwerp, € 300 brons p.s.
Hond Juno brons; € 1500 unicum
Kat British Blue; € 900 bij een oplage van 8
Hond Jack tekening in steen; € 700 unicum

Neem contact met me op voor verdere vragen.


Top