Aanbiedingen

Voorjaarsbeeldje 2021
Jonge Helmkasuaris

Voorjaarsbeeldje 2021
Jonge Helmkasuaris
Brons, 14cm hoog

Voorjaarsbeeldje 2021
Jonge Helmkasuaris
Brons, 14cm hoog
Te bestellen t/m 21 maart voor € 440
inclusief verzenden € 450
Bestellen kan via het contactformulier
Langskomen op mijn atelier kan op afspraak

Rare tijden, rare vogels

De dierenwereld blijft me fascineren, ik ontdek ook nog steeds nieuwe dingen. Bij de Helmkasuaris bijvoorbeeld broedt de man de eieren uit en verdwijnt het vrouwtje direct na de leg. Als de jongen geboren zijn zorgt hij daar een maand voor, daarna moeten ze zichzelf kunnen redden.
De Helmkasuaris komt in het wild voor in Australië en Nieuw-Guinea, ze staan te boek als kwetsbaar maar niet bedreigd. Ik ben ooit in Australië geweest maar heb er jammer genoeg niet eentje in het wild kunnen spotten.
De eerste helmkasuaris die ik zag was in Artis, wat een rare vogel, maar zo mooi. Een jong van een helmkasuaris is moeilijker om te zien te krijgen, want een helmkasuaris broedt bijna nooit in gevangenschap. Toch is dat in Artis een paar keer gelukt. Dat is bijzonder en zegt misschien iets over hoe er tegenwoordig om wordt gegaan met dieren in dierentuinen.  
Het jong heeft niet de zwarte jas en de bonte kleuren op de kop zoals zijn ouders, maar gestreepte blond-bruine veren en een platte kop met een druppelvorm waar ooit zijn helm gaat groeien. De kleuren van de ouders zijn het eerste wat opvalt, maar ik viel voor de houding en de schutkleur van het jong.
Ik hoop een bijdrage te leveren aan de bewustwording wat betreft onze omgang met dieren en natuur. Een beeld maken van een exoot als de helmkasuaris is ook om te laten zien hoe mooi, bijzonder en ook best wel een beetje raar ze zijn. En ik had ontzettend veel zin om in deze rare tijd een rare vogel te maken.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van aanbiedingen en exposities. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 6 x per jaar.


Kunstkaarten doos, Jubileum uitgave 2019

In 2019 vier ik dat ik 30 jaar beelden van dieren maak. Vanwege dit jubileum ben ik bezig met het ontwerpen en samenstellen van een kunstkaarten doos. Dertig jaar Beelden van Dieren is reden voor een feestje. Daar wordt volgend jaar werk van gemaakt door tentoonstellingen in Appingedam, Berlijn en Den Haag. De Kunstkaarten doos is hier onderdeel van.

De doos zal kaarten bevatten met daarop afbeeldingen van mijn favoriete beelden. Met op de achterzijde een tekst van mijzelf met een bijzonder verhaal, of een citaat van mensen die mij inspireerden in de loop der jaren. In de luxe editie wordt daar een uniek kunstwerk aan toegevoegd. Een reliëf of, hoe ik het ook wel noem, een tekening in steen met daarop een portret van een dier.

Steeds meer ben ik mij bewust van de kwetsbaarheid van vele soorten dieren. Door dieren een gezicht te geven hoop ik een bijdrage te leveren aan de bewustwording daarvan. De portretten van dieren die ik speciaal voor de uitgave van de luxe editie maak zijn daar een uiting van.

Standaard editie
Kunstkaarten doos met 20 kaarten, formaat 17x17x2 cm
Luxe editie
Kunstkaarten doos met 20 kaarten, formaat 17x17x3 cm
Tekening in steen, Portret van een Dier, tegel van 15x15x1cm
Elke tegel is een uniek kunstwerk.
Er zijn nog enkele dozen van de luxe editie beschikbaar.
Hieronder de tegels die nog te koop zijn; Zeehond, Secretarisvogel, Hyena en Buizerd.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

De kaarten zijn gedrukt op 300 g/m² mat papier, formaat 14,8×14,8 cm, 15 stuks zijn aan beide zijden bedrukt, waarvan één zijde fullcolour, 5 stuks zijn aan één zijde bedrukt. Bij de kaarten en dozen wordt gebruik gemaakt van FSC gecertificeerd papier.
Ontwerp, uitvoering en idee; Fiona Zondervan


Op de hoogte worden gehouden van exposities en aanbiedingen?
Schrijf je hieronder in om mijn nieuwsbrief te ontvangen:

Als je je aanmeldt ga je akkoord met de Privacyverklaring.
Je kunt je op ieder moment afmelden.

Top