Aanbiedingen

De aanbieding was geldig t/m 10 april en is nu niet meer geldig.
De voorjaarsbeeldjes zijn nog wel te bestellen.

Voorjaarsbeeldjes 2022
Blaarkop
Rendier

Voorjaar 2022

Dit jaar niet één maar twee voorjaarsbeeldjes. Een Blaarkop en een Rendier, ze slapen. De voorjaarsbeeldjes die ik ieder jaar maak zijn een goed voorbeeld van het werken in series. Deze serie beslaat alweer 26 jaar en overlapt met de serie Slapende dieren, waar ik verleden jaar mee begonnen ben. Ik kon niet kiezen tussen de slapende Blaarkop en het slapende Rendier, dus vandaar nu de keuze uit twee voorjaarsbeeldjes. Ze zijn zowel afzonderlijk als samen te bestellen.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Blaarkop, brons 13x9x5cm (lxbxh)
Rendier, brons 16x8x6cm (lxbxh)
De beeldjes kosten(na 10 april) € 650 per stuk en samen € 1200.

Blaarkop

Waarom ik deze dieren wil verbeelden is al een tijd geleden ontstaan. Eigenlijk dient het zich aan. Er broeit iets in mijn binnenste. Bij de Blaarkop is dat eenvoudig, die zie ik bijna dagelijks op mijn fietstocht naar het atelier. En dat verveelt nooit. Groepjes jonge dieren, moeders met en zonder kalfjes en een stier. Ze liggen en staan model voor me zonder dat ze dat in de gaten hebben, ze zijn er gewoon. Ik praat ook met ze, soms praten ze terug, tenminste dat denk ik. En ze hebben horens, zoals het hoort, en van die leuke kuifjes. Hun robuuste en tegelijk zachte vormen zijn erg inspirerend en een uitdaging om vast te leggen op een zorgvuldige maar ook vrije manier.

Rendier

Bij het Rendier is het anders gegaan. Ik zou ze graag in het wild zien, maar ik heb ze alleen gezien in de dierentuin. In Ouwehands Dierenpark Rhenen was een groep op een groot terrein. In 1994 begonnen daar mijn dagelijkse observaties. Ik woonde 6 weken in die dierentuin en werkte aan een beeld van een Mantelbaviaan met jong. Een mooie gelegenheid om ook andere dieren te observeren. Zo kon ik op veel verschillende momenten van de dag even kijken of ik de Rendieren zag, dat lukte lang niet altijd en dat vond ik eigenlijk wel goed. Een teken dat ze hun eigen gang kunnen gaan in een redelijk ruim verblijf. Ze maakten toen een onuitwisbare indruk. Kortgeleden zag ik een slapend rendier in de Berlijnse dierentuin. Ze zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Wat een bijzondere dieren. Alle reeds verzamelde informatie van jaren geleden komt dan terug en het idee kan uitgewerkt worden.

Bestellen
Neem contact op om te bestellen.

Kijk voor meer slapende dieren bij series.


Top