Beeldhouwcursus

Beeldhouwen in steen Atelier Fiona Zondervan

Leren Beeldhouwen in steen

Altijd al willen leren beeldhouwen in steen, de drie daagse beeldhouwcursus die Fiona zomers geeft is geschikt voor beginners en gevorderden. Het is een workshop in het landelijk gelegen atelier van Fiona te Den Horn, 7 kilometer van de stad Groningen. De cursus hakken in (en werken met) steen wordt gegeven tijdens de zomervakantie.
Lees hier meer over de zomercursus

Sinds april 2020 geeft Fiona ook les in kleine setting. Dit kan op de dinsdag- of woensdagochtend. In de maanden maart t/m mei en van september t/m november.
Lees hier meer over deze lessen

Het Atelier van Fiona Zondervan is zeer geschikt als cursusruimte. Bij mooi weer kan er buiten gewerkt worden.


Steen

Hoe maak je in korte tijd uit een ruw stuk steen een spannend beeld! Beeldhouwer Fiona Zondervan kan je hier na jarenlange ervaring in het werken met steen, alles over vertellen.
In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op het bewerken van de steen, de verschillen per steensoort en de mogelijk- en onmogelijkheden van steen.
Het gebruik van een grote verscheidenheid van beitels en schuurmiddelen komt aan bod. Er kan gewerkt worden in verschillende soorten steen: De middelharde stenen, zoals kalksteen, marmer, hardsteen. Of voor beginners de zachtere stenen, zoals; speksteen, albast, serpentijn
Het maken van een dier is absoluut geen vereiste, eigen ideeën, foto’s en ontwerpen zijn zeer welkom. Voor iedereen die altijd al eens heeft willen leren beeldhouwen of de beeldhouwtechniek wil uitdiepen.


Reacties van cursisten

Beeldhouwen is kijken, heel veel kijken. En twijfelen, heel veel twijfelen. En dan opeens een beitel pakken en denken: wat maakt het ook uit, als het mislukt is er altijd nog een volgende steen. Met deze bravoure begin ik in het voorjaar aan het maken van een beeld voor in de tuin. Niet in mijn eentje, maar samen met een heuse beeldhouwer: Fiona Zondervan.
Lees meer…
Ingrid Verbeek


Wat geweldig om te doen, drie dagen aan de slag met steen bij Fiona Zondervan. Van een brok steen een dier maken of zomaar iets om te zien wat je er mee kunt . Verrassende kleuren in de stenen. Voor herhaling vatbaar.
N. Boer


Pinguïn
Vorige week is in het mooie dorpje Den Horn, vlakbij Stad, een pinguïn geboren. Moeder en kind zaten verstopt in een ijsschots van mergel. Na drie dagen hakken en schuren zijn ze uit hun benarde positie bevrijd. Beide zijn in goede gezondheid.
Met dank aan ‘vroedvrouw’ Fiona Zondervan, beeldhouwster.
I. Verbeek
Groninger Blog “Doorkijkjes”, Pinguïn


Japie
Net als vorig jaar was je in de buurt als we je nodig hadden, liet je ons met rust als het goed ging, wist je ons tussen de bedrijven door iets te leren en op nieuwe dingen te wijzen en ging er steeds een groot enthousiasme van je uit. Heel leuk en leerzaam om met twee kleine voelsteentjes te beginnen en fijn dat je ook met boeken en foto’s aankwam. Uilskuiken Japie is in de rugzak in Zaandijk aangekomen en staat onder de balken in ons oude houten huisje uit 1625. Alsof hij daar hoort. Niet voor te stellen dat hij duizenden, misschien wel miljoenen jaren in die steen gezeten heeft! Ik heb hem met de vijl nog wat plukkeriger gemaakt en hij is helemaal goed zo. Je begrijpt dat ik volgend jaar heel graag terugkom!
M. Wits

Top