CursusBeeldhouwen in steen

Altijd al willen leren beeldhouwen in steen, de drie daagse beeldhouwcursus die Fiona een aantal keer paar jaar geeft is geschikt voor beginners en gevorderden. Het is een workshop in het landelijk gelegen atelier van Fiona te Den Horn, 7 kilometer van de stad Groningen. De cursus hakken in steen wordt gegeven in het voor en najaar, en tijdens de zomervakantie. Sinds kort geeft Fiona ook Privéles, kijk hieronder voor de mogelijkheden.

Het Atelier van Fiona Zondervan is zeer geschikt als cursusruimte. Bij mooi weer kan er buiten gewerkt worden. Er nemen maximaal 5 personen * per keer deel , de begeleiding is daardoor heel persoonlijk.
* i.v.m. Covid-19 tijdelijk 3 personen

Cursus data 2020

Er zijn al een aantal inschrijvingen voor de zomercursus.
In verband met de huidige 1,5 meter afstand regel is de bezetting
deze zomer tijdelijk 3 i.p.v. 5 personen.

Zomercursus
28, 29 en 30 juli – vol
4, 5 en 6 augustus – nog 1 plek
11, 12 en 13 augustus – nog 1 plek
18, 19 en 20 augustus – nog 1 plek

Najaarscursus
13, 14 en 15 oktober – VOL
De najaarscursus wordt tijdelijk met 3 personen gegeven
Mochten de restricties i.v.m. Covid-19 versoepeld zijn dan wijzigt dit naar 5

Cursus informatie en prijzen
De cursus is op dinsdag, woensdag en donderdag
Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur
Bij erg warm weer één uur eerder
Kosten: € 240 voor 3 dagen
De prijs is: inclusief steen en gebruik gereedschap
Neem zelf een lunchpakket mee
Voor koffie thee etc. wordt gezorgd

Reserveren kan telefonisch; 0624421700 of via het contactformulier


Privé les

De privélessen die ik aan het geven ben zijn een groot succes.
De komende periode is het niet meer mogelijk je op te geven voor een privéles, ik zit vol. Na de zomer kan dat wel weer. In september start ik met een nieuwe mogelijkheid om te werken op mijn atelier onder begeleiding.
De lessen worden dan gegeven met twee á drie personen tegelijk.

Ik heb een kleine voorraad mooie stenen; albast, serpentijn en speksteen.
Die zo nu en dan aangevuld wordt met steen uit de Beeldhouwwinkel in Den Haag. Er zijn ook hardere steensoorten aanwezig. Dan zou je bijvoorbeeld met een machine kunnen leren werken.

Kom eerst een keer langs om de mogelijkheden te bespreken.

Privélessen, werkplaats gebruik
– Incl. gebruik gereedschap
– Individuele aandacht
Kosten excl. steen € 30 per 2 uur

Privé Coaching, intensievere begeleiding bij;
– inhoudelijk werkproces
– materialen studie
– mallen maken
– beeldhouwen met machines, zoals de elektrische beitel
Kosten excl. materiaal € 50 per 2 uur

Reserveren kan telefonisch; 0624421700 of via het contactformulier


Steen

Hoe maak je in korte tijd uit een ruw stuk steen een spannend beeld! Beeldhouwer Fiona Zondervan kan je hier na jarenlange ervaring in het werken met steen, alles over vertellen.
In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op het bewerken van de steen, de verschillen per steensoort en de mogelijk- en onmogelijkheden van steen.
Het gebruik van een grote verscheidenheid van beitels en schuurmiddelen komt aan bod. Er kan gewerkt worden in verschillende soorten steen: De middelharde stenen, zoals kalksteen, marmer, hardsteen. Of voor beginners de zachtere stenen, zoals; speksteen, albast, serpentijn
Het maken van een dier is absoluut geen vereiste, eigen ideeën, foto’s en ontwerpen zijn zeer welkom. Voor iedereen die altijd al eens heeft willen leren beeldhouwen of de beeldhouwtechniek wil uitdiepen.


Reacties van cursisten

Wat geweldig om te doen. 3 dagen aan de slag met steen bij Fiona Zondervan. Van een brok steen een dier maken of zomaar iets om te zien wat je er mee kunt . Verrassende kleuren in de stenen. Voor herhaling vatbaar.
N. Boer


Pinguïn
Vorige week is in het mooie dorpje Den Horn, vlakbij Stad, een pinguïn geboren. Moeder en kind zaten verstopt in een ijsschots van mergel. Na drie dagen hakken en schuren zijn ze uit hun benarde positie bevrijd. Beide zijn in goede gezondheid.
Met dank aan ‘vroedvrouw’ Fiona Zondervan, beeldhouwster.
I. Verbeek
Groninger Blog “Doorkijkjes”, Pinguïn


Japie
Net als vorig jaar was je in de buurt als we je nodig hadden, liet je ons met rust als het goed ging, wist je ons tussen de bedrijven door iets te leren en op nieuwe dingen te wijzen en ging er steeds een groot enthousiasme van je uit. Heel leuk en leerzaam om met twee kleine voelsteentjes te beginnen en fijn dat je ook met boeken en foto’s aankwam. Uilskuiken Japie is in de rugzak in Zaandijk aangekomen en staat onder de balken in ons oude houten huisje uit 1625. Alsof hij daar hoort. Niet voor te stellen dat hij duizenden, misschien wel miljoenen jaren in die steen gezeten heeft! Ik heb hem met de vijl nog wat plukkeriger gemaakt en hij is helemaal goed zo. Je begrijpt dat ik volgend jaar heel graag terugkom!
M. Wits

Top