Reliëf en tekening

Reliëfs en tekeningen in steen

Het maken van reliëfs en tekeningen in steen is sinds een paar jaar een nieuwe richting die ik ben ingegaan. Werken in steen is een van mijn grootste passies. Dat daar de reliëfs en tekeningen in steen zijn bijgekomen is een uitkomst. Zo kan ik nog meer ideeën realiseren!

Een apart hoofdstuk bij de reliëfs en tekeningen in steen vormen de Odes of Hommages aan andere kunstenaars, zoals; Franz Marc (Toren van Blauwe Paarden), Albrecht Dürer (Walrus en Vleugel van een Blauracke), Rembrandt van Rijn (Slapende Hond), Lucien Freud (Dode Reiger). Kijk hiervoor ook nog op de pagina series, onder kopje “Odes”.


Tegels bij de Kunstkaartendoos luxe-editie

Voor mijn 30-jarig jubileum lanceerde ik een kunstkaartendoos, standaard- en luxe-editie. Bij de luxe editie van de kunstkaartendoos heb ik op tegels van hardsteen tekeningen gemaakt. Deze zijn in de steen gegraveerd en uitgehakt. Beide kaartendoos uitgaven zijn uitverkocht.


Miniaturen

Geïnspireerd door bovenstaande tegels maakte ik ook nog een aantal tekeningen in steen van een kleiner formaat, een serie miniaturen van 10x10cm onder andere voor de miniaturen tentoonstelling in Museum Mohlmann (zomer 2019) en voor de visitekaartjes tentoonstelling in Galerie Paterswolde (winter 2019/2020)


Top